Vad kostar det att anlita flyttfirma? Så mycket kostar det att anlita oss

Funderar du på att anlita en flyttfirma, men undrar vad det kan komma att kosta dig? Vi på Flyttservice Stockholm står redo att ge dig en översikt över våra priser och vad som påverkar kostnaden för din flytt.

Låt oss guida dig genom våra priser och tjänster för att göra din kommande flytt så enkel och bekymmersfri som möjligt.

Prislista (se priser direkt)

kalkylator med text "kostnad?"

Viktiga punkter i artikeln:

Översiktlig information och tydlighet: Vi ger en klar översikt över priserna för att anlita flytthjälp från Flyttservice Stockholm, vilket ger dig föreståelse och underlättar när du ska planera inför din flytt.

Faktorer som påverkar priset: Vi förklarar vad som påverkar priset, så att man lättar kan beräkna kostnaden. Exempelvis mängden bohag, avståndet mellan bostäderna samt om det finns något som gör flytten mer komplicerad, såsom parkeringsmöjligheter.

Råd för att spara pengar och använda rutavdraget: Vi ger användbara tips för att minimera kostnaderna, såsom att vara förberedd och utnyttjande av rutavdraget.

Ta kontakt för personlig offert: Prata med oss så återkommer vi med en kostnadsfri offert för just din flytt!

Flexibla alternativ och erbjudanden: Läs mer om våra olika alternativ att välja mellan, inklusive fastpris eller timdebitering. Dessutom kan du läsa om extratjänster och kampanjer som hjälper kunder att spara pengar.

Detta behöver du tänka på när det kommer till priset till att anlita flytthjälp

Vad påverkar priset när du anlitar flyttfirma?

Vilka faktorer påverkar priset när du väljer att anlita en flyttfirma, är en fråga som många ställer sig när de planerar sin flytt. Hos Flyttservice Stockholm tar vi hänsyn till flera avgörande faktorer för att ge dig en tydlig bild av kostnaden för din flytt.

Från mängden bohag och lösöre (alltså dina saker) till avståndet mellan dina nuvarande och framtida bostäder, samt behovet av eventuella extratjänster - varje detalj kan påverka priset på flytten.

Lista på vad som påverkar priset:

Mängden bohag: Ju mer du behöver flytta, desto längre tid tar flytten eller fler flyttgubbar använder vi.
Avståndet mellan din nuvarande och framtida bostad: Längre avstånd kan innebära högre transportkostnader, men framförallt är det restiden som påverkar.
Parkeringsmöjligheter för flyttbilen: Det kan nästan verka fånigt, men om avståndet mellan fastigheten och flyttbilen är ovanligt lång tar det längre tid för varje flyttlåda eller möbel att.

Hur komplicerad flytten är: Faktorer som tillgång till hiss, antal trappor och hur många tunga samt otympliga möbler påverkar tidsåtgången och därmed ökar kostnaden.

Exempel: Bor du exempelvis på sjunde våningen utan hiss, där trappuppgången är väldigt smal så kommer den flytten ta längre tid att utföra än om det finns en rymlig hiss att använda.

Tidpunkten för flytten: Priserna kan variera beroende på säsong och efterfrågan. Hos oss har vi i regel ingen särskild kostnad för flyttar på dagtid eller helgdagar.

Extratjänster: Med vår flytthjälp ingår allt du kan tänkas behöva redan i våra priser. Anlitar du oss för flyttstädning så utför vi alla moment som förväntas. Om du däremot behöver hjälp med exempelvis förvaring eller magasinering så tillkommer kostnader efter överenskommelse.

I slutändan är det tidsåtgången, alltså hur lång tid själva flytten tar som avgör slutpriset. Alla faktorer ovan ger en direkt påverkan på tidsåtgången, som i sin tur avgör kostnaden.

Pris att anlita vår billiga flyttfirma

Priserna nedan visar hur mycket det kostar i timmen att anlita vår flyttfirma. Bra att känna till är att dessa priser är efter RUT-avdrag, vilket innebär att de är för privatpersoner.

Vår prislista för flytthjälp:

499 kr/h (1 man + bil 18 m3)
599 kr/h (2 man + bil 18 m3)
749 kr/h (3 man + bil 19 m3)
749 kr/h (3 man + bil 19 m3 med släp 12 m3)

Vi tar inte ut någon utkörningsavgift, så länge flytten är inom Stockholms län. Om du flyttar mellan städer eller längre distanser, kontakta gärna oss för prisinformation.

Betalar man flyttfirma per timme och är det fastpris?

Hos oss kan man välja både fastpris samt timdebitering. Eftersom att det är samma arbete som utförs, så är det ingen större skillnad i dessa priser så länge man kan ge så mycket information som möjligt om situationen.

Så funkar det att få ett prisförslag från oss

Genom att ta kontakt med oss via telefon eller mejl, så kan vi ofta ge svar direkt på ungefär vad det kostar. Tänk på att det är viktigt att kunna berätta så mycket som möjligt om situationen för att vi ska kunna ge en så rättvis prisbild som möjligt. Du behöver dock inte vara orolig, vi vet vilka frågor vi behöver ha svar på och tillsammans tar vi reda på det vi behöver ha svar på.

Kostnadsfritt platsbesök

Vi älskar att göra kunder nöjda från första kontakten till att flytten är klar. Eftersom pris är en väldigt avgörande del i detta, så kan vi även gratis komma ut och göra en bedömning på plats hos er. På så sätt kan vi säkerställa att slutpriset matchar det vi sagt inledningsvis.

Bra att tänka på när man jämför kostnader

När man tar in offerter från olika flyttfirmor, så är det bra att be om att få en så transparent offert som möjligt. Att bara jämföra slutkostnader kan straffa sig eftersom att det kan leda till att man inte får hjälp med exempelvis packning eller själva städningen.

En offert är inte alltid samma sak som det faktiska slutpriset. Om man missar att berätta om ett källarförråd eller andra väsentliga detaljer, så kan det leda till mer och längre arbete än vad som ingått i offerten.

ipad med erbjudande om flyttfirma från 499kr/h
Missa inte våra låga priser!

Tips för att spara pengar när du tar hjälp av flyttfirma

Planera i förväg för att minimera kostnaderna

Genom att vara förberedd så försvinner de flesta överraskningsmomenten som kan uppstå när man flyttar, vilket säkerställer att du flyttar billigare.

Se till att allt är packat ordentligt

Om du vill sköta packningen själv, är det viktigt att allting är packat när vi kommer. Om saker inte packats ned så stör detta tidsplanen om du valt fastpris, vilket kan medföra extra kostnader.

Nyttja Flyttservice Stockholms kampanjpris!

Just nu ger vi ytterligare 10% rabatt på våra redan billiga priser när du anlitar vår flyttfirma för både flytthjälp och flyttstädning.

Ha koll på nycklar

För att underlätta för dig själv men även för oss är det bra att ha koll på alla nycklar och säkerställa att man har tillgång till utrymmen eller områden som behövs.

Vi har utfört flyttar i många år och har därför stött på vissa kan detta vara källarnycklar, nyckel till ny bostad, portkod/portnyckel eller nycklar till eventuella bommar på innergårdar.

Använd rutavdraget

Om du bor i Sverige kan du dra av 50% av arbetskostnaden för flytten upp till 50 000 kr med rutavdraget. När man använder oss, så ser vi till att detta nyttjas för att minska dina flyttkostnader.

Så funkar RUT-avdrag när man använder flyttfirma

RUT-avdraget är en skattereduktion för hushållsnära tjänster i Sverige, vilket inkluderar tjänster som utförs i eller i närheten av ditt hem. När du anlitar en flyttfirma för att hjälpa dig med flytten kan du dra av 50% av arbetskostnaden upp till 75 000.

Flyttservice Stockholm gör det enkelt för dig som beställer våra tjänster och hanterar allt administrativt åt dig.

Läs mer om RUT-avdrag i vår heltäckande guide.

Ta första steget mot en snabb och säker flytt

Kontakta oss för kostnadsfri offert idag!

Vi är här för att göra din flytt bekymmersfri och prisvärd.
Kontakta oss idag för att få en kostnadsfri offert och låt oss hjälpa dig med din kommande flytt!

Ring oss direkt 073-972 04 88

Fyll i formuläret så återkommer vi inom kort!

  - Ditt namn

  - Din epost

  - Ämne

  - Ditt meddelande

  Frågor och svar gällande pris och kostnader att anlita flyttfirma

  Vad kostar flyttfirma per timme?

  Vår flyttfirma kostar från 499 kr per timme och detta är efter RUT-avdrag. Se fullständiga priser här

  Vad ingår vanligtvis i priset för en flyttfirma?

  Vanligtvis inkluderar priset arbetskostnaden för flyttare och användning av flyttbil.
  Läs gärna mer om: “Vad som ingår i hos vår flyttfirma”

  Kostar det olika beroende på vart i Stockholm ni utför flytten?

  Det varken mer eller mindre att flytta från specifika delar eller orter i Stockholm.

  Oavsett vart i Stockholm du flyttar till/från, tillkommer ingen utkörningsavgift. Om avstånden mellan bostäderna är längre, kan detta ta längre tid vilket kan betyda att det kostar mer. Vi genomför bland annat flyttar regelbundet i Huddinge, Solna, Nacka samt Botkyrka.

  Vad kostar flyttfirma ungefär?

  Att anlita en flyttfirma för en normalstor flytt kostar efter RUT-avdrag ungefär 5000 kr - 10000 kr. Eftersom priset varierar så är det omöjligt att ge ett klart besked på “vad det kostar att flytta från en tvåa” och därför rekommenderar vi alltid att man tar kontakt med oss för mer exakt prisinformation.

  Kan en flyttfirma hjälpa till med packning?

  Ja, vi hjälper gärna till med packning. Detta varierar självklart beroende på vad vi kommer överens om.

  Vad behöver jag göra innan flyttföretaget kommer?

  Det viktigaste du som kund kan göra är att säkerställa att du har koll på vad som ska flyttas och att vi får tillgång till det som behövs. Vad du behöver göra innan beror på vad du anlitat oss för, på förhand kan du t ex behöva packa allting själv.

  Läs även: “Tips innan flytt”

  Hur lång tid tar det att genomföra en flytt?

  En normalstor flytt är ofta klar på en dag, vanligtvis tar det ett par timmar. Om det är en större flytt, kanske till och med olika datum för frånträde och tillträde, så tar det längre tid. Vi kan då även hjälpa er med magasineringen och förvara alla era saker.

  Kan man anlita flyttfirma på faktura?

  Hos Flyttservice Stockholm går det bra både som privatperson och företag att betala via faktura. Vi går igenom betalsättet när bokningen sker.

  Hur bokar jag en flyttfirma?

  Du bokar oss genom att fylla i vårt formulär eller ta kontakt per telefon med oss. Ta kontakt så guidar vi er genom hela processen!