Städning och tömning av dödsbo i Stockholm

Vi tömmer, röjer och städar dödsbon i Stockholm med omnejd.

Flyttservice Stockholm
4.9
Baserat på 73 recensioner
powered by Google
js_loader

Offertförfrågan

  - Ditt namn

  - Din epost

  - Ämne

  - Ditt meddelande

  Vad är ett dödsbo?

  Ett dödsbo uppstår när en individ går bort och alla tillgångar och skulder som personen lämnar efter sig omvandlas till ett juridiskt entitet kallat ett dödsbo. Det kan inkludera tillgångar såsom fastigheter och bankkonton samt eventuella skulder. Dödsboet ägs och förvaltas av de som är berättigade till arvet, vilket vanligtvis är den avlidnes närmaste familj eller andra som nämns i eventuellt testamente.

  Vem äger ett dödsbo?

  Dödsboet ägs och förvaltas av de som är berättigade till arvet, vilket vanligtvis är den avlidnes närmaste familj eller andra som nämns i eventuellt testamente. Dessa kallas ofta för dödsboets delägare.

  Läs även: "får man tömma ett dödsbo innan bouppteckning?"

  Vad betyder dödsbo tömning?

  Tömning och städning av dödsbo avser den process där den bostad som den avlidna personen bodde i görs i ordning för nästa steg. Det kan innebära att bostaden måste tömmas på personliga tillhörigheter, möbler och eventuellt även städas/rengöras eller renoveras.

  Efter att detta har utförts kan flera olika scenarier följa. Bostaden kan säljas för att omvandlas till ett nytt hem för en annan familj, den kan återgå till hyresvärden för att erbjudas till nya hyresgäster eller om det är ägt av den avlidna personen kan den fördelas till arvingar eller säljas enligt önskemål och lagliga förfaranden.

  Dödsbo med möbler i Stockholm
  Närbild på flyttservices flyttlådor

  Detta utför vi när vi tar hand om dödsbon i Stockholm

  När det kommer till dödsbostädning så tar vi hand om alla delar fram tills att det är dags för nästa steg för dödsboet.

  Detta kan exempelvis vara att vi tömmer och städar för att sedan lämna över det till en mäklare om fastigheten ska säljas.

  Röjning och tömning av dödsbon

  Först och främst erbjuder vi på Flyttservice Stockholm en konsultation där vi träffar er för att förstå behov och eventuella önskemål. Därefter går vi igenom vilka rum och områden som behöver tömmas och röjas, samt om det finns specifika föremål eller ägodelar som ni vill själva behålla eller sälja.

  Sortering och avlägsnande av föremål

  Noggrant går vi genom varje rum samt börjar sortera och packa föremålen. Vi katalogiserar och dokumenterar varje föremål för att underlätta processen för kunderna och för att säkerställa att inget värdefullt eller sentimentalt går förlorat.

  Efter att ha sorterat och katalogiserat börjar vi tömma föremål från bostaden. Detta innefattar allt från möbler och kläder till köksredskap och personliga tillhörigheter. Vi hanterar alla föremål med omsorg och respekt för den avlidnes minne.

  Försäljning - Donation - Återvinning

  Om det finns föremål som vår kund inte vill behålla hjälper vi till att sälja dem eller donera dem till välgörenhet. Vi strävar efter att ha miljö och återbruk i åtanke och väljer därför att återvinna sakerna som sista åtgärd när det inte finns ett behov för någon annan.

  Papperskasse som ska doneras bort
  Tömning av dödsbo i Stockholm

  Städning av dödsbo

  Efter att ha tömt och röjt bostaden utför vi en grundlig städning för att lämna den i ett rent och välkomnande skick.

  Eftersom att vi både är en flytt och städfirma i Stockholm, så kan ni vara säkra med att städningen av dödsboet utförs med professionalism och gör dödsboet redo för nästa steg i avvecklingsprocessen.

  Få kostnadsförslag

  Ta kontakt med oss direkt via telefon eller skicka in din förfrågan via formuläret nedan, så återkommer vi med en kostnadsfri offert!

  Vi tummar inte på kvalitén

  Att tömma och röja ett dödsbo är en viktig process som kräver både noggrannhet och känslighet. När någon går bort lämnar de ofta efter sig ett bohag som måste hanteras på ett korrekt sätt.

  Det är en uppgift som kan vara både känslosam och utmanande för de närstående, och därför kan det vara till hjälp att anlita oss för professionell hjälp. Vi tar hand om hela processen från början till slut.

  Våra senaste kundrecensioner

  Flyttservice Stockholm
  4.9
  Baserat på 73 recensioner
  powered by Google
  Peter Pan (FROSTh)Peter Pan (FROSTh)
  13:21 27 Sep 23
  N WallinN Wallin
  10:08 22 Sep 23
  Allt var bra och tjänsten levererades som överenskommet. Hade problem att få in en möbel i hissen då den var för stor men killarna löste det på ett smart sätt och allt flyttades utan några problem alls. Killarna var försiktiga med grejorna och allt kom fram utan en skråma. Om ni ska flytta så använd denna firma.
  Shuai ZhuShuai Zhu
  13:20 11 Sep 23
  Bra!
  Emma BrovallEmma Brovall
  06:34 28 Aug 23
  Torbjörn KlingaTorbjörn Klinga
  03:11 18 Aug 23
  Flyttservice Stockholm är mycket pålitliga och genomförde en tömning och städning av en lägenhet på utsatt tid med väldigt gott resultat. Jag kan varmt rekommendera deras tjänster.
  Zz CyganZz Cygan
  05:32 11 Aug 23
  Kan rekommendera flyttservice killarnaVäldigt duktiga som snabbt fick överblick över flytten.Det gick snabbt smidigt och de jobbade effektivt från källare o lägenhet till magasinering.De hade god service känsla.Och jag är supernöjd med helheten.Mvh från Vasastan
  Isabelle PrytzIsabelle Prytz
  08:20 20 Apr 23
  Supernöjd med deras proffsiga service, trevligt bemötande med snabba svar. Toppenbra utfört arbete och väldigt noggrant städat. Jag kommer definitivt anlita de igen och jag kan varmt rekommendera den här flytt/städ-firman!
  js_loader

  Vanliga frågor om dödsbotöming i Stockholm

  Hur lång tid tar det normalt sett att tömma ett dödsbo?

  Ett dödsboprojekt för oss brukar vara klart på en dag när det kommer till tömning och städning. När det kommer till att ta hand om de sakerna som ni inte vill behålla så kan detta ta något längre tid. Men i slutändan påverkar detta inte er.

  Tänk däremot att tiden för att tömma ett dödsbo varierar beroende på storleken på bostaden och mängden tillhörigheter.

  Vad kostar dödsbotömning i Stockholm?

  Ni är alltid varmt välkomna att kontakta oss och berätta mer om förutsättningarna, så ser vi till att ge er en så rättvis prisbild som möjligt. Dessutom kan vi komma ut till er för ett platsbesök kostnadsfritt!

  Vilka typer av föremål kan säljas och vilka bör doneras eller kastas?

  Möbler, kläder, köksredskap och andra användbara föremål kan säljas. Personliga tillhörigheter med sentimentalt värde bör vanligtvis behållas av familjen eller fördelas bland arvingarna genom en bouppteckning.

  Värderar ni dödsbo?

  Vi hjälper delvis till i värderingsprocessen. Detta handlar framförallt om värdering av lösöre, alltså alla föremål och tillhörigheter.

  Är ni försäkrade för att täcka eventuella skador som kan uppstå under tömningsprocessen?

  Ja, Flyttservice Stockholm är försäkrade för att täcka eventuella skador som kan uppstå under tömningsprocessen för att säkerställa kundens trygghet.

  Ingår städning i dödsbotömning?

  Så länge inget annat anges så ingår städning när vi tar hand om dödsbotömningar.

  Tömmer ni dödsbon utanför Stockholm?

  Vi har möjlighet att tömma dödsbo utanför Stockholm, exempelvis i närliggande städer som Uppsala, Södertälje, Örebro, Eskilstuna, Västerås mm. Prata med oss om ni har specifika frågor om just detta!

  Utöver dödsbotömning, erbjuder vi även:

  STÄDNINGFLYTTSTÄDNING

  Att på egen hand utföra flyttstädning på rätt sätt är både svårt och tidskrävande. Därför erbjuder vi dig hjälp att utföra flyttstädning. Vi använder det bästa städmaterialet som ger det bästa resultatet på marknaden. Vi lämnar alltid tre dagars garanti på flyttstädning.

  Läs Mer >>

  STÄDNINGKontorsflytt

  När det handlar om företagsflytt i Stockholm är det viktigt att ha en pålitlig och erfaren flyttfirma vid sin sida. Vi har etablerat oss som en effektiv partner för företag som söker en smidig flyttupplevelse. Med skräddarsydda lösningar, tillförlitlighet och enastående kundservice är vi det självklara valet för företag som planerar en företagsflytt i Stockholm.

  Läs Mer >>

  STÄDNINGPRIVATSTÄD

  Du som privatkund kan anlita oss och utnyttja RUT-avdraget. Vi vet hur trevligt det är att komma hem till en nystädad bostad och erbjuder därför städhjälp så att du får möjlighet att lägga tid på sådant som är mycket roligare än städning. Vi strävar alltid efter att ge dig högsta möjliga kvalitet!

  Läs Mer >>

  STÄDNINGKONTORSSTÄD

  Driver du företag och vill anlita ett seriöst företag som kan hjälpa dig med kontorsstädning har du kommit rätt. Vi har stor erfarenhet inom detta område. Bland våra kunder finns välkända företag som Happy socks, Nyheter24, The Cords och många fler. Tveka inte - kontakta oss.

  Läs Mer >>

  stadarska
  flytthjalper

  Redo för ett riktigt proffsigt resultat?
  Tveka inte att kontakta oss!